Aloita Taekwon-Do


Taekwon-Don harjoittelun pääset aloittamaan osallistumalla alkeiskurssille. Järjestämme keväällä 2022 alkeiskurssit 5–7-vuotiaille ja 7–10-vuotiaille lapsille. 7-vuotiaiden vanhemmat voivat valita lapselleen sopivamman ryhmän sen mukaan, miten hyvin lapsi osaa kuunnella opetusta, noudattaa ohjeita ja toimia ryhmässä.  Alkeisryhmien harjoitukset pidetään tiistaisin Tapiolassa Vindängens skolalla osoitteessa Tuulikuja 8.


Huom! Kurssien aloitus siirtyy opettajan korona-altistumisen vuoksi.


Tiistaisin 25.1.2022 (?) alkaen, Vindängens skola
5–7-vuotiaatklo 17:00–17:55Ilmoittaudu tästä
7–10-vuotiaatklo 19:00–19:55Ilmoittaudu tästä


Alkeiskursseille ilmoittaudutaan seuran myClub-palvelussa. Valitse yltä haluamasi kurssi ja klikkaa sen kohdalta ilmoittautumislinkkiä. Siirryt myClubiin, jossa pääset rekisteröitymään uudeksi käyttäjäksi.


Alkeiskurssit kestävät toukokuun alkuun asti. Kurssin hinta on 135 € sisältäen harjoituspuvun ja valkoisen vyön. Puvut tilataan kokeilujakson päätyttyä ja niiden saapumisessa menee yleensä pari viikkoa. Ensimmäisille harjoituskerroille on hyvä pukea mukavat liikuntavaatteet, housuissa on hyvä olla pitkät lahkeet. Harjoittelemme paljain jaloin. Ota myös omalla nimelläsi varustettu vesipullo mukaan harjoituksiin.

Kaikilla Taekwon-Don harrastajilla tulee olla Suomen ITF Taekwon-Do ry:n lisenssi. Lisenssi maksaa 32 € ja se on voimassa 1.9.2021–31.8.2022. Lisensseistä lähetetään kurssilaisille lisätietoa kurssin alussa.


Kaksi ensimmäistä kertaa saa käydä kokeilemassa ilman sitoutumista. Jokainen oppilas tulee kuitenkin ilmoittaa alkeiskurssille etukäteen rekisteröitymällä myClubiin. Jos päätät lopettaa kahden kokeilukerran jälkeen, muista ilmoittaa siitä opettajalle sähköpostilla ennen kolmatta harjoituskertaa. Jos ilmoittautumista ei peruta kirjallisesti annettuun aikaan mennessä, kurssimaksu tulee maksaa kokonaisuudessaan.

Vanhemmat voivat seurata harjoituksia kahdella ensimmäisellä kerralla. Tämän jälkeen toivomme vanhempien odottavan salin ulkopuolella.


Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä kurssien opettajaan:

Veera Häyrynen

hayrynen.veera (at) gmail.com

0503442676Ohjeita vanhemmille


Huom! Kulloinkin voimassa olevat koronarajoitukset voivat rajoittaa esimerkiksi vanhempien pääsyä sisään liikuntatiloihin. Noudattakaamme viranomaisten ohjeita myös lasten harrastusten parissa. Näin pidämme harrastamisen turvallisena ja edesautamme harrastusmahdollisuuksien jatkumista epidemiasta huolimatta.


Harjoitusten seuraaminen

Huoltajat voivat jäädä seuraamaan harjoituksia alkeiskurssin kahdella ensimmäisellä harjoituskerralla. Tämän jälkeen toivomme huoltajien odottavan salin ulkopuolella, jotta lapset voivat keskittyä parhaalla mahdollisella tavalla harjoitteluun ja opetukseen. Jos lapsesi ei uskalla jäädä yksin saliin, neuvottele asiasta opettajan kanssa.


Lapsen tuominen ja hakeminen

Huolehdithan ystävällisesti, että lapsesi on ajoissa harjoituksissa. Varmista, että lapsi löytää perille pukuhuoneeseen ja harjoitussaliin. Taekwon-Do-puku vaihdetaan päälle vasta pukuhuoneessa, ei kotona. Jos puku on jo matkalla päällä, se kuraantuu helposti jo muutamasta juoksuaskeleesta. Varmista lasta hakiessasi, että hänellä on kaikki tavaransa mukanaan.


Varusteet

Aluksi varusteiksi riittävät liikuntaan sopivat vaatteet (mieluiten pitkälahkeiset housut), puhtaat ja paljaat jalat sekä vesipullo. Kirjoittakaa lapsen nimi vesipulloon sekaannusten välttämiseksi. Harjoittelijat saavat alkeiskurssin aikana Taekwon-Do-puvun ja vyön. Opeta lapsi ottamaan puku pois treenirepusta harjoituksista kotiin tullessaan. Puku pidetään siistinä ja pestään säännöllisesti. Vyötä ei pestä.


Vessakäynnit

Ohjeista lastasi käymään vessassa ennen harjoitusten alkua. Tavoitteena on, että harjoittelijoiden ei tarvitsisi poistua salista kesken harjoitusten esimerkiksi vessahädän takia. Jos hätä kuitenkin yllättää, saa toki luvan käydä vessassa. Harjoittelijoiden tulee suoriutua vessakäynneistään itsenäisesti.


Poissaoloista ilmoittaminen

Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa. Jos lapsi on toistuvasti pois harjoituksista, ilmoita siitä opettajalle sähköpostilla tai tekstiviestillä.


Jos harjoittelu loppuu

Jos harjoittelija haluaa lopettaa harjoittelun, siitä tulee lajin käytöstapojen mukaan ilmoittaa opettajalle. Harjoitusmaksuja tai niiden osia ei palauteta, vaikka harjoittelu loppuisi kesken kauden.

Jos harjoittelija esimerkiksi muuttaa toiselle paikkakunnalle ja haluaa siirtyä toiseen seuraan harjoittelemaan, tulee tästä ilmoittaa opettajalle. Taekwon-Don lajiprotokollan mukaisesti vanhan ja uuden seuran opettajat sopivat keskenään oppilaan siirtymisestä uuden opettajan alaisuuteen.