Aloita Taekwon-Do


Taekwon-Don harjoittelun pääset aloittamaan osallistumalla alkeiskurssille. Järjestämme syksyllä 2021 alkeiskurssit 5–7-vuotiaille ja 8–11-vuotiaille lapsille. Alkeisryhmien harjoitukset pidetään tiistaisin Tapiolassa Vindängens skolalla osoitteessa Tuulikuja 8. Kurssit alkavat tiistaina 24.8.2021.

Syksyn alkeiskurssit ovat jo täynnä. Seuraava alkeiskurssi saatetaan aloittaa jo tammikuussa. Halutessasi voit lähettää sähköpostia osoitteeseen hayrynen.veera (at) gmail.com niin ilmoitamme, kun seuraava kurssi on alkamassa. Laita mielellään viestiin tieto, minkä ikäiselle lapselle etsit kurssia, jotta osaamme valita kevään kurssin ikäryhmän kysyntää vastaavasti.


Tiistaisin 24.8.2021 alkaen, Vindängens skola
5–7-vuotiaatklo 17:00–17:55Ilmoittautuminen päättynyt
8–11-vuotiaatklo 18:00–18:55Ilmoittautuminen päättynyt


Alkeiskursseille ilmoittaudutaan seuran myClub-palvelussa. Valitse yltä haluamasi kurssi ja klikkaa sen kohdalta ilmoittautumislinkkiä. Siirryt myClubiin, jossa pääset rekisteröitymään uudeksi käyttäjäksi.


Alkeiskurssit kestävät marraskuun loppuun asti. Kurssin hinta on 135 € sisältäen harjoituspuvun ja valkoisen vyön. Puvut tilataan kokeilujakson päätyttyä ja niiden saapumisessa menee yleensä pari viikkoa. Ensimmäisille harjoituskerroille on hyvä pukea mukavat liikuntavaatteet, housuissa on hyvä olla pitkät lahkeet. Harjoittelemme paljain jaloin. Ota myös omalla nimelläsi varustettu vesipullo mukaan harjoituksiin.

Kaikilla Taekwon-Don harrastajilla tulee olla Suomen ITF Taekwon-Do ry:n lisenssi. Lisenssi maksaa 32 € (vuoden 2020 tieto) ja se on voimassa 1.9.2021–31.8.2022. Lisensseistä lähetetään kurssilaisille lisätietoa kurssin alussa.


Kaksi ensimmäistä kertaa saa käydä kokeilemassa ilman sitoutumista. Jokainen oppilas tulee kuitenkin ilmoittaa alkeiskurssille etukäteen rekisteröitymällä myClubiin. Jos päätät lopettaa kahden kokeilukerran jälkeen, muista ilmoittaa siitä opettajalle sähköpostilla ennen kolmatta harjoituskertaa. Jos ilmoittautumista ei peruta kirjallisesti annettuun aikaan mennessä, kurssimaksu tulee maksaa kokonaisuudessaan.

Vanhemmat voivat seurata harjoituksia kahdella ensimmäisellä kerralla. Tämän jälkeen toivomme vanhempien odottavan salin ulkopuolella.


Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä kurssien opettajaan:

Veera Häyrynen

hayrynen.veera (at) gmail.com

0503442676Ohjeita vanhemmille


Huom! Kulloinkin voimassa olevat koronarajoitukset voivat rajoittaa esimerkiksi vanhempien pääsyä sisään liikuntatiloihin. Noudattakaamme viranomaisten ohjeita myös lasten harrastusten parissa. Näin pidämme harrastamisen turvallisena ja edesautamme harrastusmahdollisuuksien jatkumista epidemiasta huolimatta.


Harjoitusten seuraaminen

Huoltajat voivat jäädä seuraamaan harjoituksia alkeiskurssin kahdella ensimmäisellä harjoituskerralla. Tämän jälkeen toivomme huoltajien odottavan salin ulkopuolella, jotta lapset voivat keskittyä parhaalla mahdollisella tavalla harjoitteluun ja opetukseen. Jos lapsesi ei uskalla jäädä yksin saliin, neuvottele asiasta opettajan kanssa.


Lapsen tuominen ja hakeminen

Huolehdithan ystävällisesti, että lapsesi on ajoissa harjoituksissa. Varmista, että lapsi löytää perille pukuhuoneeseen ja harjoitussaliin. Taekwon-Do-puku vaihdetaan päälle vasta pukuhuoneessa, ei kotona. Jos puku on jo matkalla päällä, se kuraantuu helposti jo muutamasta juoksuaskeleesta. Varmista lasta hakiessasi, että hänellä on kaikki tavaransa mukanaan.


Varusteet

Aluksi varusteiksi riittävät liikuntaan sopivat vaatteet (mieluiten pitkälahkeiset housut), puhtaat ja paljaat jalat sekä vesipullo. Kirjoittakaa lapsen nimi vesipulloon sekaannusten välttämiseksi. Harjoittelijat saavat alkeiskurssin aikana Taekwon-Do-puvun ja vyön. Opeta lapsi ottamaan puku pois treenirepusta harjoituksista kotiin tullessaan. Puku pidetään siistinä ja pestään säännöllisesti. Vyötä ei pestä.


Vessakäynnit

Ohjeista lastasi käymään vessassa ennen harjoitusten alkua. Tavoitteena on, että harjoittelijoiden ei tarvitsisi poistua salista kesken harjoitusten esimerkiksi vessahädän takia. Jos hätä kuitenkin yllättää, saa toki luvan käydä vessassa. Harjoittelijoiden tulee suoriutua vessakäynneistään itsenäisesti.


Poissaoloista ilmoittaminen

Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa. Jos lapsi on toistuvasti pois harjoituksista, ilmoita siitä opettajalle sähköpostilla tai tekstiviestillä.


Jos harjoittelu loppuu

Jos harjoittelija haluaa lopettaa harjoittelun, siitä tulee ilmoittaa opettajalle. Harjoitusmaksuja tai niiden osia ei palauteta, vaikka harjoittelu loppuisi kesken kauden.

Jos harjoittelija esimerkiksi muuttaa toiselle paikkakunnalle ja haluaa siirtyä toiseen seuraan harjoittelemaan, tulee tästä ilmoittaa opettajalle. Taekwon-Don lajiprotokollan mukaisesti vanhan ja uuden seuran opettajat sopivat keskenään oppilaan siirtymisestä uuden opettajan alaisuuteen.